domingo, 8 de mayo de 2011

DE LA GESTIÓ COMARCAL A LA GESTIÓ MUNICIPAL


Ramón Moliner
Cap de llista d'Alp de CIU


El 23 de maig de 2011 serà un dia especial. És el primer dia laborable després del dia 22, data en què es celebraran les eleccions municipals. Molts municipis de la comarca ja coneixeran quina força política governarà els següents quatre anys. A mi se’m farà estrany no anar a treballar al meu despatx del Consell Comarcal de la Cerdanya com he fet en els darrers 20 anys.

Tinc l’honor d’encapçalar la llista de Convergència i Unió a Alp. La decisió no ha sigut fàcil. Si jo hagués estat pastisser, fuster o mecànic, el pas a la política activa hauria estat més senzill. Qualsevol ofici permet plantejar-se l’entrada en el món de la política d’una manera menys dràstica.

Fins a la modificació, l’any 2003, de la Llei d’Organització Comarcal de Catalunya, el càrrec de gerent era incompatible amb la condició de conseller comarcal. Amb el nou redactat de la llei, és incompatible amb la condició de regidor. Això significa que hauré de renunciar a la que ha estat la meva feina els darrers 20 anys. Qui m’ho havia de dir. 20 anys de gerent del consell comarcal de la Cerdanya. 20 anys en que he tingut l’oportunitat i la satisfacció de treballar per la meva comarca.

En anteriors convocatòries electorals ja havia aparegut el meu nom com a possible candidat. Era un fet que m’afalagava, perquè volia dir que algú del meu municipi em considerava amb capacitat per optar a tan digna tasca. Però fins a aquesta ocasió no m’he decidit a fer el pas. I ho faig amb totes les conseqüències i amb la màxima il·lusió.

La meva feina al Consell Comarcal m’ha permès conèixer l’administració local al més alt nivell, interactuant amb els diferents departaments de la Generalitat i participant en projectes europeus que han permès que la Cerdanya hagi rebut finançament europeu per projectes tan importants com l’hospital transfronterer o l’escorxador transfronterer.

Des de la meva tasca al Consell Comarcal he pogut participar en múltiples actuacions en benefici dels ajuntaments de la comarca i, per descomptat també, del municipi d’Alp.

Des del Consell Comarcal s’ha creat una estructura de Serveis Socials d’àmbit comarcal per donar assistència domiciliària a gent gran o amb problemes de mobilitat així com atenció als infants, transport adaptat, immigració, etc.

També es gestiona el transport escolar, el transport a la demanda de petits nuclis, es supervisen els menjadors escolars i es col·labora amb el centre de recursos pedagògics.

L’asfaltat de camins arreu de la comarca, la recaptació de tributs, l’esport escolar, el servei de català, l’Oficina d’Atenció Ciutadana són altres serveis comarcals dels quals gaudeixen els respectius municipis.

Alp és un municipi amb un potencial impressionant. Un municipi que té dues estacions d’esquí punteres. Un municipi que gaudeix d’un recurs natural de primera categoria com és el Parc Natural del Cadí-Moixeró.


La propera legislatura serà complicada. Estem immersos en una situació general de crisi que farà que molts projectes hagin de ser replantejats. En un escenari com l’actual es veuran els bons gestors. Gestionar amb la caixa plena és fàcil.

El polític ha de mirar més enllà de la legislatura que té davant seu. Ha d’assumir que les persones gestionen les organitzacions de forma provisional. Darrera vindran altres persones. El que ha de prevaldre és el bé comú i no limitar-se a la immediatesa de la legislatura. Només aquells polítics que són capaços de tenir una visió que superi l’espai temporal del mandat deixen empremta.

Hem de veure la crisi com una oportunitat. La gent ens tornem més sensats. És l’hora de tocar de peus a terra. És l’hora de la gestió.

Fa quatre anys Convergència i Unió va guanyar les eleccions. Però no va poder governar perquè un pacte entre la resta de forces del municipi ho va impedir.

El repte per aquesta nova legislatura és recuperar el govern municipal i agafar el relleu del Salvador Rigola. No serà fàcil anar darrera del Salvador. Ell era un animal polític, un activista com no en trobarem altre. El seu record, però, ens esperona per ser dignes hereus del seu llegat.

El grup de Convergència i Unió que ens presentem a les properes eleccions municipals d’Alp està format per gent diversa, que aglutina diferents visions del municipi. El fet de comptar amb gent jove i gent no tan jove, empresaris i assalariats, homes i dones del municipi que ens l’estimem, ens permet afrontar el futur amb optimisme. Som un grup de persones disposades a escoltar i a treballar pel nostre municipi.

Espero que la campanya sigui constructiva i que la gent d’Alp tingui l’oportunitat d’escollir en base a les propostes dels diferents grups que optem a gestionar el municipi en els propers quatre anys.



Ramon Moliner Serra
Cap de llista d’Alp per Convergència i Unió

No hay comentarios:

Publicar un comentario